vineri, 6 martie 2009

Izolatii naturale: Cu lana de oaie

Introducere

Pentru fabricarea acestui material de constructie ecologica, se utilizeaza doar lana de oaie, o inventie geniala oferita de „mama natura” pentru termoizolatie. Cu ajutorul spiritului de inventator, cei de la Alchimea Lana ® (Germania) au optimizat din punct de vedere tehnic aceasta baza solida de termoizolatie, rezultatul fiind un material de constructie modern cu caracteristici deosebite.


Caracteristici


  • Termoizolatie mare
Fiecare cunoaste caracteristicile fantastice de izolare a imbracamintei din lana. Utilizati aceste caracteristici si pentru izolarea casei dvs. Prin pieptanare fabrica, straturi foarte subtiri de patura, ca pot fi stivuite una peste cealalta, la inaltimea dorita. Consolidate mecanic, se alcatuieste o patura termoizolanta cu o capacitate mare de termoizolatie, absolute regulata Alchimea lana®

Conductivitate termica conform EN 12 667: λ= 0,0326 - 0,0356 W/mK depinde de densitatea volumetrica. Higrometrie la fel de buna!


  • Klimaautomatik – Reglarea automata a climei
Alchimea lana® poseda 2 particularitati de reglare a climei:

a) Constanta randamentului Chiar daca o toamna ploioasa mareste umiditatea tuturor elementelor de constructie, Alchimea lana® are mereu acelasi randament, o termoizolatie foarte buna. Prin structura speciala a fibrei, suprafata acestora ramane mereu uscata, indiferent de umiditate. Astfel conductivitatea termica dea-lungul lanii este aproape exclusa. Am supravegheat foarte atent, ca echipamentele noastre speciale sa nu afecteze aceste caracteristici.

b) inmagazinarea caldurii latente: Alchimea lana® utilizeaza continutul de umiditate a fibrelor care poate ajunge pana la 25%, ca si inmagazinarea caldurii latente. Vara in timpul zilei, se formeaza racire prin evaporare, iar noapte caldura de condensare. Astfel, in ciuda greutatii minime, rezulta o ridicata protectie termica. O reglare automata a climei, care isi cauta egalul.


  • Tratament impotriva incendiilor si insectelor cu materiale naturale
Protectia sanatatii prin procedeul de descintrare/ echipare patentat Alchimea® Efectul inalt de protectie contra incendiilor, (Clasă de protecţie contra incendiului conform EN 13501-1 :Clasa E) a insectelor si a ciupercilor il atingem doar prin adausuri naturale. Acestea sunt bune pentru sanatatea dvs.!

Conform metodei de control/verificare EOTA: Alchimea e rezistenta impotriva daunatorilor de origine animala si conform EN ISO 846: rezistenta impotriva mucegaiului: nota cea mai buna: 0!


  • Protectie a sanatatii cu ajutorul lanii ca si fibre de siguranta
Pentru Alchimea lana® utilizam 100 % lana de oaie curata, deci nici o fibra sintetica sau fibre reciclate. Acestea va ofera alte 3 benefici determinante:
a) fibrele de lana nu cauzeaza imbolnaviri pulmonare
b) elasticitatea inalta impiedica ruperea fibrelor
c) lana consta din albumina, care nu este atacata de fibrele corpului

Siguranta tripla pentru dvs si familia dvs, nu numai la montare, ci o viata intreaga! Protectie a sanatatii prin o diminuarea activa a substantelor daunatoare

Alchimea lana® nu va incarca casa cu substante daunatoare. Mai bine este faptul, ca Alchimea lana leaga o cantitate surprinzator de mare de diferite noxe din atmosfera (de ex. formaldehida, oxid de azot, bioxid de sulf etc.) si le transforma in compusi inofensivi.


  • In forma de top
Ondularea fibrelor de lana sunt fixate genetic. Acest „memory effect“ natural asigura ca Alchimea lana® sa isi pastreze si dupa multe mii de schimburi de umezeala forma izolanta bufanta, aereana. Unde alte produse si-au pierdut de mult volumul, Alchimea lana este in forma de top!


  • Probata
Alchimea lana® este pe piata germana de mai bine de 10 ani si a fost foarte bine verificata . incepand din Decembrie 2003 Alchimea lana® este aprobata oficial ca material de constructii si in toate tarile europene. Autorizaţie tehnică Europeană: ETA - 03/0035 CE


  • Montaj foarte usor
Alchimea lana® se fabrica in diferite latimi si grosimi, ca si rola de fibra omogena, maniabila. La cerere se pot livra si latimi deosebite, pentru o utilizare rapida si rationala: se ruleaza, se capseaza (fixeaza), se taie. GATA!


  • Alchimea lana® - absorbitor de zgomote
La caracteristicile termice foarte bune ale Alchimea lana, se adauga amortizarea foarte buna a zgomotului. Suprafata fibrelor nerigida si incretirea fibrelor impiedica cu succes raspandirea sunetului. Si produsele noastre speciale, de ex. filt pentru amortizarea zgomotului produs la calcare si filt pentru fixat sub covoare sunt utilizate pentru amortizarea zgomotului.


  • Bilant ecologic – foarte bun
Lana pentru Alchimea lana® creste in fiecare an iarasi!. Tunderea nu dauneaza animalelor. Prin componenta naturala, intregul produsul se afla intr-un ciclu natural. La fabricarea lani, aceasta are comparativ cel mai scazut consum de energie primara (compara testul ecologic 11/93). Prin prelucrarea lani din crescatoriile ovine europene, se asigura locuri de munca in Germania si Europa si aduc un aport considerabil la mentinerea cultura.


  • Un loc de Top la testari
Am primit multe laude. Cel mai bun produs al anului 2003 la Plan Expo (Dublin) sau nota „foarte bun” la restul ecologic 4/2002. Cel mai bun material de termoizolatie in test.

Mai multe detalii la adresa: www.naturalpaint.ro

Postarea urmatoare: Montarea izolatiei din lana, in interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu