joi, 19 februarie 2009

Vopsea minerala pentru renovari


În cazul renovărilor trebuie prelucrate adesea straturi de material vechi care au fost vopsite iniţial cu vopsele care conţin substanţe sintetice. Adesea îndepărtarea acestor straturi mai vechi de vopsea reprezintă o problemă tehnică sau economică. Până acum aveam la dispoziţie doar lianturi organice (răşini acrilice) pentru a reacoperi această suprafaţă cu un strat mineral.

Era deci nevoie de o inovaţie pe bază pur minerală: vopselurile GekkkoSol, fabricate de Kreidezeit Naturfarben Gmbh (Germania).


Naş la botezul lui GekkkoSOL a fost Gecko (o şopârlă), care are pe picioarele sale milioane de fire de păr foarte fin care nu îl lasă să alunece, datorită aceluiaş principiu al adeziunii, nici chiar dacă stă aşezat cu capul în jos pe o suprafaţă netedă.


Liantul din GekkkoSOL este un bioxid de siliciu (cuarţ) dizolvat în apă, cu o suprafaţă specifică de 500 m² / gram. Acestă suprafaţă mare are putere adezivă enormă, asigurând o adeziune enorm de puternică pe aproape orice bază. Deja cu secole în urmă, liantul de la GekkkoSOL era folosit ca substanţă de limpezire pentru vin şi sucuri din struguri.






Kreidezeit, producatorul vopselurilor ecologice de aceasi marca, a renunţat complet la lianturile chimice, utilizând o reţetă anorganică alcătuită din sticlă solubilă, piatră concasată şi pigmenţi minerali. Astfel, combinăm avantajele vopselelor verificate pe bază de silicat, cum sunt rezistenţa la lumină şi mucegai, cu cele ale vopselelor îngroşate organic, în principal aderenţa lor generală bună.



GekkkoSOL are o structură microporoasă având astfel capacitate mare de difuziune. Efectul de împiedicare a difuziunii, provocat de straturile mai vechi de vopsea, nu este amplificat prin folosirea de GekkkoSOL.




Compoziţia şi o combinaţie specială ale acestor silicaţi de sodiu creează pentru vopseaua minerală pură un spectru de utilizare foarte larg. GekkkoSOL este adecvat atât ca strat de vopsea de grund pe suprafeţe neminerale (vopsele KREIDEZEIT) cât şi ca strat final şi ca grund care dă luciu/de lazură.

GekkkoSOL - Granulă fină este indicat pentru vopsiri noi şi de renovare interioară pe multe suprafeţe:
- Tencuieli de ipsos, cu mortar din var cu ipsos, mortar din var cu ciment, mortar de var
- Straturi de vopsea veche bine fixată, pe bază de material sintetic, mai ales vopsele de dispersie. - Pe vopselele de latex se va aplica doar cu condiţia unei vopsiri de probă prealabile cu rezultat pozitiv.
- Gips-carton şi plăci fibră din gips
- Vopsele vechi
- Beton, faianta si sticla



Detalii pe http://www.naturalpaint.ro/vopsele-si-tencuieli/gekkkosol-granula-fina-0.5-mm.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu