joi, 8 octombrie 2009

Tratament anticarii- cu solutii ecologice

Lemnul este una din primele materiale de construcții, utilizate de om. Este un material natural, viu, care trăiește împreună cu locuitorii casei. Pentru ca o casă de lemn, nou construită să rezistă mulți ani de acum încolo, este nevoie de un tratament eficient, o protecție rezistentă, dar și de o îngrijire periodică.

Primul tratament, poate cel mai important, este protejarea preventivă a lemnului împotriva atacului dăunătorilor: a cariilor, insectelor și a mucegaiului. În ultimii ani, nu exista pe piața română nici o altă modalitate de combatere decât utilizarea masivă a mijloacelor toxice. Acestea omoară garantat orice formă de viaţă. Acest avantaj reprezintă, însă, în acelaşi timp şi un dezavantaj, fiind un pericol pentru sănătatea oamenilor.

Alternative există. Lemnul poate fi protejat, de asemenea, cu Sare de bor, o soluție de protejare eficientă şi ecologică. Este vorba, de fapt, de acelaşi fenomen ca în cazul alimentelor care sunt conservate cu sare, şi anume: încetinirea procesului natural de dezintegrare.

Sarea de bor, datorită co
nţinutului ridicat de bor, are efect antifug şi antibacterial. Tocmai de aceea, de sute de ani, prezintă o importanţă tehnică semnificativă.

Sarea clasică de bor, comercializată în România de firma Naturalpaint SRL, este octoboratul. Datorită conţinutului ridicat de bor are proprietăţi antiseptice. Este solubil în apă şi uşor de folosit, Soluţia de sare de bor poate fi aplicată uşor cu pensula, sau stropită, ori se poate utiliza metoda „imersării“.

În orice caz, aplicarea trebuie făcută „ud în ud“, adică al doilea strat trebuie aplicat cât timp materialul este încă ud de la prima aplicare. Pe parcursul procesul de uscare îndelungat, sarea de bor va pătrunde adânc în substraturile lemnului, oferind o protecţie deosebită. Se recomandă depozitarea într-un loc ferit de umezeală şi soare.

Disponibil în saci de 10 kg, care se dizolvă într-o concentrație de 10 % (1 kg Sare de bor la 10 L de apă/ 10 kg Sare de bor la 100 L de apă), și ajunge în domeniul construcțiilor pentru cca. 200 mp, în două straturi, la prețul de 94,40 de Euro fără TVA. (0,47 Euro / mp)

http://www.naturalpaint.ro/tratarea-ignifugarea-si-pregatirea-lemnului/sare-de-bor.html

Naturalpaint SRL, office@naturalpaint.ro SC

Tel: 0266 243 041 Fax: 0366 811 501 Mobil: 0745 485 966

vineri, 2 octombrie 2009

Canepa- Materialul de constructie al viitorului



Izolatie din fibre de canepa: un produs disponibil acum si in Romania! Pentru prima data pe piata locala, firma Naturalpaint a anuntat la inceputul saptamanii lansarea unei noi game de produse: materiale izolatoare din canepa, in forma de saltele si role.

Produsele purtand marca Thermo-Hanf® (Germania) sunt considerate materiale de inalta calitate, care se disting prin calitaţile tehnice deosebite, respectand normele europene in vigoare. Produsul ofera un grad inalt de flexibilitate, fiabilitate şi siguranţa in livrare. Testele proprii realizate in fabrica precum şi monitorizarea externa a calitaţii de catre de catre FIW(Institutul de Cercetare pentru Izolarea Termica Germania) garanteaza calitatea constanta a produselor.

Thermo-Hanf® se livreaza sub forma de saltele sau role, fiind un produs recomandat pentru izolarea acoperişurilor, a pereţilor şi a pardoselii.

Indiferent daca izolarea se doreşte a fi realizata la construcţii noi sau vechi – montarea izolaţiei nu prezinta probleme pentru nici un utilizator. Prelucrarea curata şi aproape fara praf, buna compatibilitate cu pielea fara sa produca iritaţii ale pielii precum şi valorile bune de izolaţie fac ca acest produs sa fie un material excepţional de construcţie.

Privita din perspectiva mondiala, industria de canepa este in continua creştere – canepa fiind utilizata pentru obţinerea unei palete largi de produse.Fiind una dintre cele mai vechi plante de cultura de pe Pamant, canepa are o contribuţie substanţiala in aprovizionarea omenirii cu cantitaţi suficiente de imbracaminte, hartie, ulei, combustibil, alimente şi materiale de construcţii.

Distins, de mai multe institutii, Thermo-Hanf® este acum disponibil si in Romania, pe baza de comanda, prin firma Naturalpaint.

Detalii: http://www.naturalpaint.ro/izolatii-din-canepa-thermo-hanf.html

sâmbătă, 1 august 2009

Impresii: Universitatea de vara Sibiu 2009

In data de 23 iulie 2009, la invitatia D-rei arh. Cora Marginean, Naturalpaint a participat la cea de-a 9 - a editie a Universitatii de vara Sibiu, dedicata studentilor de la arhitectura, peisagistica, urbanism, arte plastice de la universitati din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea.


Proiectul era organizat de ATU si OAR Sibiu -Valcea, impreuna cu Primăria Municipiului Sibiu si Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti si finantat de OAR prin Fonduri pentru proiecte culturale din Timbrul de arhitectură.

GANDESTE SPRE VIITOR.
GANDESTE VERDE.

Anul acesta tema principala a Universitatii de vara din Sibiu era arhitectura verde, arhitectura durabila, editia din acest an purtand titlul: "GANDESTE SPRE VIITOR . GANDESTE VERDE." - arhitectura inteligenta – concepte inovatoare pentru arhitectura viitorului



In perioada 20-31 Iulie, studentii de la arhitectura au participat la seminarii despre : arhitectura durabila, energii alternative, despre regenerarea urbana dar si despre materiale ecologice pentru constructii.




Firma noastra a fost prezenta Joi, 23 Iulie, cand dupa o scurta prezentare a produselor naturale comercializate, studentii au avut parte de un seminar practic, unde au avut sansa de a incerca vopselurile si pigmentii Kreidezeit.














































































Iata cateva dintre capodopere: :)



























































joi, 28 mai 2009

Invitatie la Targ

Ne ducem la Targ! La Targul pentru o viata sanatoasa, organizat in perioada 29-31 Mai, in Bucuresti, la Muzeul Taranului Roman.

Naturalpaint va participa la targ cu stand propriu, unde vor fi expuse diferite vopsele naturale, produse pentru tratarea si protejarea suprafetelor din lemn, dar si materiale izolatoare naturale. Mai mult: participantii vor putea incerca produsele pregatite!


Sambata, 30 Mai vom sustine un seminar practic, interactiv, cu titlul "Creearea unei atmosfere de locuit mai sanatoase". Workshopul incepe de la ora 10.00.

Va asteptam cu drag!

marți, 26 mai 2009

Impresii dupa evenimentul "Vopsele ecologice- demonstratie practica 2009"

Saptamana trecuta Vineri, 22 Mai 2009, Naturalpaint, in parteneriat cu Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi, a organizat o demonstratie practica la sediul RoGBC din Bucuresti.

Seminarul s-a dovedit a fi unul foarte interesant pentru participanti, si a devenit un atelier de lucru interactiv si energic, plin de discutii si incercari.

In prima faza au fost prezentate trasaturile, compozitia si avantajele vopselurilor naturale marca Kreidezeit, dupa care s-a discutat si despre utilizarea acestora la diverse lucrari.

Care sunt ingredientele vopselelor ecologice? Care e diferenta intre o vopsea sintetica/ vopsea lavabila si o vopsea naturala, ecologica? Din ce surse sunt extrase ingredientele vopselurilor naturale? Sunt potrivite si pentru camera copilului? Cum se aplica aceste produse? .....


...Sunt numai cateva intrebari despre care s-a vorbit Vineri...


Participantii au fost incantati ca exista acum si in Romania vopsele ca re sunt o alternativa viabila la vopselurile sintetice- produse care nu dauneaza mediului (sunt extrase din surse regenerabile), pe parcursul productiei nu se consuma foarte multa energie, iar produsul final nu afecteaza sanatatea muncitorilor, si nici sanatatea locuitorilor.

Si foarte important: in urma unei vopsiri sau renovari, resturile de vopsea pot fi aruncate la gunoi fara probleme- acestea nu sunt deseuri toxice.

Pana la urma, seminarul a dovedit a fi un succes, iar datorita interesului in crestere, vor urma si alte evenimente de acest gen...

Mai multe poze despre acest eveniment:

















Detalii despre produsele prezentate pe siteul http://www.naturalpaint.ro

miercuri, 13 mai 2009

Naturalpaint- partener la proiectul "Zero energy"- Zilele Arhitecturii Cluj 2009

Zilele Arhitecturii 2009, la Cluj- Napoca este un eveniment complex, organizat de Asociaţia Studenţilor Arhitecţi - A.St.A. Cluj, Ordinul Arhitecţilor din România filiala Transilvania şi Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Cluj-Napoca, la care participa ca si partener Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi.

Cu aceasta ocazie, Naturalpaint va participa la proiectul Arhitectura organica: Constructiei unui dom in fata Casei Matei. Aceasta constructie este un proiect-pilot prin care se doreste realizarea unei case modulare cu "zero- energy", si la care se vor utiliza in principal produse ecologice.

Naturalpaint, partener la acest proiect, va furniza vopselurile interioare, materialele pentru tratarea si protejarea suprafetelor din lemn, cat si materialele izolatoare ecologice- ca si o alternativa la solutiile traditionale.

Va asteptam sa ne vizitati in centrul Clujului, in perioada 13-16 mai.

Echipa Naturalpaint

luni, 11 mai 2009

Vopsele ecologice- Demonstratie practica la BUCURESTI

Dragi parteneri,

Pe aceasta cale dorim sa va invitam la evenimentul "Vopsele ecologice- demonstratie practica", organizat in parteneriat cu Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC)- www.rogbc.org, in data de 22 maI 2009.


Naturalpaint SRL va oferi o demonstratie, prezentand beneficiile si tehnicile de succes pentru aplicarea vopselurilor si tencuielilor ne-toxice si ecologice. Evenimentul va fi interactiv pentru participantii care doresc o experienta practica.

Evenimentul va avea loc in data de 22 mai, intre orele 10:30 - 13:00 la Biroul RoGBC .

Participarea este gratuita insa locurile cunt limitate!

Pentru inregistrare va rugam sa trimiteti un email la office(arond)naturalpaint.ro This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Va asteptam cu drag!


Echipa Naturalpaint

joi, 16 aprilie 2009

Salvarea pădurilor tropicale – găleată cu găleată

Proiect pentru salvarea pădurilor tropicale – iniţiat de Kreidezeit...

1 m² de suprafaţă vopsită = 1 m² de pădure salvată

Defrişarea plămânului verde al Pământului la nivel global serveşte unei serii întregi de interese economice. Pe lângă exploatarea directă a masei lemnoase, pădurile „trebuie” să dispară pentru a se obţine suprafeţe de păşuni necesare turmelor uriaşe de vite, care la rândul lor produc gaz de metan, o substanţă care poluează atmosfera terestră. Mai mult, în depresiunea ecuatorială, în spaţiul de trai al indienilor Awa pădurea tropicală este periclitată şi de faptul că zăcămintele locale de aur sunt accesibile în scopuri industriale.

Asociaţia „Salvaţi pădurile tropicale” cu sediul în Hamburg, se ocupă printre altele de un proiect desfăşurat în Ecuador, în cadrul căruia se cumpără băştinaşilor Awa terenuri forestiere în scopul de a le asigura un trai tradiţional prospectiv în propria lor patrie.
Informaţii suplimentare veţi putea obţine direct de la Asociaţie:
www.regenwald.org

Noi, cei de la KREIDEZEIT am remarcat acest proiect, odată cu vizionarea filmului documentar intitulat „Noi hrănim lumea”.
Iată o afirmaţie impresionantă din film, care ni s-a întipărit adânc în minte:

1 hectar de pădure tropicală costă doar 70 Euro !!!
1 hectar = 10.000 m² = cca. 1 cent/m².

Şi aşa am ajuns la următoarea idee:
O găleată de 10 litri de vopsea de var Kreidezeit- una dintre cele mai apreciate vopsele de var din gama noastră de produse – este suficientă pentru a acoperi o suprafaţă de 45 m². Cu o donaţie de 45 cenţi pe găleată, poate fi deci salvată o suprafaţă de 45 m² de pădure tropicală.
Pe scurt, acesta înseamnă că:

1 m² de suprafaţă vopsită = 1 m² de pădure tropicală salvată.

In Romania, donaţiile de 45 cenţi pe găleată de 10 litri, vor fi incluse in preţul actual (deci, fără majorare de pret) al produsului, suma urmând să fie virată în totalitate în contul asociaţiei.

Procesul de cumpărare a terenurilor se va desfăşura cu ajutorul notarilor locali din Ecuador, iar parcelele de pământ vor fi înregistrate în cartea funciară, dreptul de proprietate revenind indienilor Awa, cu clauza de a nu fi revândute în viitor. Astfel pământul va constitui definitiv proprietatea indienilor.
Băştinaşii Awa sunt căliţi deja de lupta pentru supravieţuire, şi s-au împotrivit de multe ori cu succes şi prin variate metode intervenţiilor industriei în teritoriul lor.

SC Naturalpaint SRL

www.naturalpaint.ro

Kreidezeit Naturfarben GmbH este un producator german de vopsele si materiale de constructii ecologice. Kreidezeit a fost infiintata acum 20 ani, astazi fiind unul dintre cei mai recunoscuti producatori de vopsele eco din Europa. Este prezenta si in Japonia, Canada, Rusia, Australia.

Produsele Kreidezeit sunt prezente pe piata romana din anul 2005, prin firma Naturalpaint SRL

marți, 24 martie 2009

Sistem ecologice pentru izolarea fatadelor

Introducere

Punctul de plecare în obţinerea unei clime sănătoase în locuinţă îl constituie utilizarea unor materiale de construcţie, care satisfac criteriile de confort şi asigură o climă sănătoasă în casă.

Termosistemul GUTEX - fiind un sistem ecologic compus dintr-o placă izolantă din fibre de lemn, unistratificată, omogenă, şi din elemente de tencuială – corespunde acestor cerinţe în cea mai mare măsură.

Materialele naturale de mare valoare, aspectul şi aplicabilitatea eficientă pe măsură asigurate de avizul tehnic, sunt garantul siguranţei la care se aşteaptă prelucrătorul şi/sau constructorul de la un sistem compozit de izolare termică.


Avantaje

1. Proprietăţi de izolare termică
Capacitate de conducere a căldurii (valoare nominală) variind între 0,039 şi 0,043 W/mK, combinată cu o capacitate înaltă de înmagazinare a căldurii de 2100 J/kg economiseşte energie pentru încălzire pe timp de iarnă şi pentru răcire pe timp de vară.

2. Rezistenţă la şoc
Sinergia dintre placa suport pentru tencuială rezistentă la compresiune şi o compoziţie puternică a tencuielii de 8 mm asigură o rezistenţă înaltă la şoc a acestor termosisteme.

3. Flexibilitate
Varietatea formatelor de plăci suport pentru tencuială acoperă toate domeniile de aplicaţii.

4. Eficienţă
Datorită structurii unistratificate, omogene a plăcilor, pot fi executate pachete izolante de până la 160 mm într-o singură etapă de lucru. Fixarea - de exemplu cu scoabe din oţel inoxidabil – permite o montare rapidă şi cu costuri favorabile, direct pe structura portantă.

5. Diminuarea tensiunii
Spectrul ideal al densităţii brute de160 -190 kg/m3 a plăcilor şi secţiunea transversală unistratificată, omogenă a acestora permit diminuarea optimă a tensiunii cauzate de diferite mişcări.


6. Protecţie fonică
Criteriile înalte privind protecţia fonică sunt îndeplinite fără nicio problemă, datorită construcţiilor cu costuri reduse cu o atenuare fonică de până la 54 dB. (Vezi expertizele de protecţie fonică)

7. Protecţie anti-incendiară
Construcţiile de lemn sunt executabile până la clasa antifoc de F90-B. (Vezi verificarea respectării măsurilor de protecţie anti-incendiară).

8. Climă de locuit
Deschis la difuziune, regulator de umezeală, ecologic fără restricţii - acestea sunt premisele care stau la baza unei clime sănătoase şi plăcute în locuinţă.


9. Garanţia sistemului
prin avizul tehnic Z-33.47-660, Z-33.47-1105 şi Z-33.43-942


10. Experienţă
În calitate de primul producător european al plăcilor fibrolemnoase de esenţă moale, am transpus experienţa noastră acumulată de-a lungul celor peste 75 de ani de activitate în aceste suporturi pentru tencuieli.


Detalii: http://www.naturalpaint.ro/sisteme-de-izolatii/sistem-de-izolare-fatade-gutex.html

miercuri, 18 martie 2009

Montarea izolatiei din lana, in interior

1. Izolare fonica, sub parchet






2. Izolare termica la sol, sub dusumea






3. Izolare mansarda, pereti interioare si tavan





* Produsele din poze sunt cu titlu ilustrativ.

detalii pe www.naturalpaint.ro

Postarea urmatoare: Montarea izolatiei din lana, in exterior, pe fatade