joi, 8 octombrie 2009

Tratament anticarii- cu solutii ecologice

Lemnul este una din primele materiale de construcții, utilizate de om. Este un material natural, viu, care trăiește împreună cu locuitorii casei. Pentru ca o casă de lemn, nou construită să rezistă mulți ani de acum încolo, este nevoie de un tratament eficient, o protecție rezistentă, dar și de o îngrijire periodică.

Primul tratament, poate cel mai important, este protejarea preventivă a lemnului împotriva atacului dăunătorilor: a cariilor, insectelor și a mucegaiului. În ultimii ani, nu exista pe piața română nici o altă modalitate de combatere decât utilizarea masivă a mijloacelor toxice. Acestea omoară garantat orice formă de viaţă. Acest avantaj reprezintă, însă, în acelaşi timp şi un dezavantaj, fiind un pericol pentru sănătatea oamenilor.

Alternative există. Lemnul poate fi protejat, de asemenea, cu Sare de bor, o soluție de protejare eficientă şi ecologică. Este vorba, de fapt, de acelaşi fenomen ca în cazul alimentelor care sunt conservate cu sare, şi anume: încetinirea procesului natural de dezintegrare.

Sarea de bor, datorită co
nţinutului ridicat de bor, are efect antifug şi antibacterial. Tocmai de aceea, de sute de ani, prezintă o importanţă tehnică semnificativă.

Sarea clasică de bor, comercializată în România de firma Naturalpaint SRL, este octoboratul. Datorită conţinutului ridicat de bor are proprietăţi antiseptice. Este solubil în apă şi uşor de folosit, Soluţia de sare de bor poate fi aplicată uşor cu pensula, sau stropită, ori se poate utiliza metoda „imersării“.

În orice caz, aplicarea trebuie făcută „ud în ud“, adică al doilea strat trebuie aplicat cât timp materialul este încă ud de la prima aplicare. Pe parcursul procesul de uscare îndelungat, sarea de bor va pătrunde adânc în substraturile lemnului, oferind o protecţie deosebită. Se recomandă depozitarea într-un loc ferit de umezeală şi soare.

Disponibil în saci de 10 kg, care se dizolvă într-o concentrație de 10 % (1 kg Sare de bor la 10 L de apă/ 10 kg Sare de bor la 100 L de apă), și ajunge în domeniul construcțiilor pentru cca. 200 mp, în două straturi, la prețul de 94,40 de Euro fără TVA. (0,47 Euro / mp)

http://www.naturalpaint.ro/tratarea-ignifugarea-si-pregatirea-lemnului/sare-de-bor.html

Naturalpaint SRL, office@naturalpaint.ro SC

Tel: 0266 243 041 Fax: 0366 811 501 Mobil: 0745 485 966

3 comentarii:

 1. Care este perioada de protectie a lemnului dupa tratare ?

  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. Sarea odata intrata in structura lemnului, va oferi o protectia permanenta impotriva daunatorilor.
  Atentie: se refera la lemnul protejat de ploi. In cazul lemnului expus, acesta trebuie protejat de o vopsea de ulei.

  Scuze pentru raspunsul cam intarziat...

  RăspundețiȘtergere